tiistai 19. elokuuta 2014

Ope.fi-taitoja pelillisesti

We are to launch a new, gamified model of developing ICT skills of VET teachers in Finland.

Meillä on paljon pelissä. Sen pelin nimi on Oppiminen Online, ja se on piristävän erilainen tapa hankkia ope.fi-taitotasoihin pohjautuvaa osaamista ja jakaa sitä muillekin.

Konseptin keskiössä ovat aloitusleirit, joilla hankitaan omaan lähtötasoon sopiva perusosaaminen ja polutetaan jatko. Sen jälkeen on helppo valita kiinnostavat verkkosessiot, joita on tarjolla lähemmäksi viittäkymmentä. Lisäksi osallistujat saavat tarvittaessa ohjausta viikottaisissa ohjaustuokioissa Facebookissa.

Aivan uutta on tapa kerryttää opettajan omaa osaamista virtuaaliseen selkäreppuun Mozilla Open Badges -osaamismerkein. Ne ovat käypää valuuttaa paitsi somessa, myös uusia tehtäviä hakiessa.

Viime viikolla saimme paljon aikaiseksi, kun Omnia, HAMK ja OsaOppi III -hanketta koordinoiva OAMK suunnittelivat pelin sisältöjä ja mekaniikkaa Kaisankodissa Espoossa. Tätä olisi kiva pelata itsekin! Stay tuned! 


PS. Badge on muutakin kuin kuvamerkki, joten osaamisen osoittaminen ei onnistu ihan vain näitä tekstiä kuvittavia ikoneita kopioimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti